NYEKK

Címkék

buli (1) humor (1) írás (4) politika (2) reklám (1) tv (1) vers (1) Címkefelhő

Meghalt Dr Jack Levine a mágneses térdpánt feltalálója

2011.02.22. 19:10 - M.C.Escher

Címkék: reklám

Már oly régóta figyelem a WS Teleshop és Top Shop kreatív és „korántsem sablonos” reklámjait melyek már több mint tíz éve szórakoztatnak. Egyre hosszabb reklámidejükből következtetve úgy tűnik továbbra is sikeresen kopasztják meg két sorozat között a nyugdíjas néniket és bácsikat valamint a GYES-en lévő anyukákat, többségében haszontalan és ettől különleges háztartási gépekkel, konyhai kiegészítőkkel, szépségápoló termékekkel, autóápoló szerekkel, késkészletekkel (FAIL) falra akasztható beszélő halakkal (EPIC FAIL).

A reklámok felépítése egyszerű, mint a déli busz…
1. Először bemutatják a kezelendő problémát láthatóan amatőr és béna színészekkel, az alábbi módon kezdődő narrációval: „Nyilván önnel is fordult már elő…” A következő kép a termék bemutatása egy darab kiegészítővel, jegyezzük meg mert később még fontos lehet(a kép fekete fehér).
2. Ezután egymást követve három mosolygó színész, akik természetesen különböző kor-nem-rassz tagjait reprezentálják, bemutatják a terméket használat közbe (a kép színes), utalva a korábban és általánosan használt téves és rossz megoldásokra és használati tárgyakra (1.pont). A súlyosan retardált egyének kedvéért, akik nem kapcsolták össze az előtte - utána képet, megmutatják egymás mellett őket (régi kép továbbra is fekete-fehér, a teleshopos terméké színes).
2/b. Akiket ez még nem győzött meg egy stúdióban Horst Fuchst (nigga rapperhez illő arany mennyiséggel a kezén és a nyakán) egy stúdiónyi statiszta előtt bebizonyítja, egy a témában hiteles ember társaságában, hogy a termék tényleg űrbéli. Ha egy fitnesz terméket reklámoznak, akkor nyilvánvalóan egy tökéletes paraméterekkel rendelkező „súlyzó és fehérjeturmix - függő” mutatja be a terméket, a műsor felénél behívott korábbi bajnokkal közösen.
3. A következő lépésben megmutatják termék bolti árát, vagy legalábbis megemlítik, hogy egy ilyen sok funkciójú termék funkcióinak a külön-külön történő megvásárlása mennyibe kerülne ha… Ám a termék mindössze …990 Ft.
4. Végül jön a hab a tortán hiszen, ha most rendeljük meg akkor nincs szállítási költség, sőt mellé még kapunk egy fogpiszkálót, két gyufát és egy lökhajtásosmákdarálót.
  
A leírt negatívumok ellenére ezek a reklámok a megfelelő szemlélettel és hozzáállással szórakoztatóak, továbbá a műsormentes idő kitöltésére is teljesen alkalmasak. Ezért nyomja elképesztő fájdalom most a szívemet, hiszen a napokban kellett megtudnom, hogy a Magyarországon is méltán híres, a mágneses térdpánt feltalálója DR Jack Levine elhunyt. Igaz már 2003-ban, de hazánkban szerencsére még évekig reklámozta csodálatos találmányát. Rest in peace DR.Jack Levine (1915-2003)
 
ui.: LevinE, nem Levin – ha a WSteleshop árulja a termékét, akkor írja is le pontosan! (FAIL) és az információt erre a linkre alapozom: http://www.nytimes.com/2003/02/13/classified/paid-notice-deaths-levine-jack-md.html

A bejegyzés trackback címe:

https://nyekk.blog.hu/api/trackback/id/tr872681371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása