NYEKK

Címkék

buli (1) humor (1) írás (4) politika (2) reklám (1) tv (1) vers (1) Címkefelhő

Egy éjszaka a televízió medvével

2011.02.26. 18:00 - M.C.Escher

Címkék: tv írás

 Nyugalom a napnak majdnem vége rosszabb már nem lehet - bíztatom magam - üljünk le tévézni. Már alig várom az RTL híradót, csak harminc másodperc. Szerintük még egy reklám belefér. Napi bölcsesség: a hasmenés soha nem jön jókor – köszönöm Lopedium – lehet erről mást gondol az, akinek egy hete szorulása van.

Megszokott nap „mozgó akna miatt hallt meg a 9 éves kisfiú…őrizetbe vették az anyát, aki halálra verte egy éves gyerekét… a légierőt is bevetették, vérfürdő volt Libanonban…biciklit loptak falopáshoz”. Tehát semmi nem történt, ha mégis majd lemondok a javukra a tűzijátékról. Az RTL híradóban mindig az utolsó hír a legjobb, ilyenkor jön a cukiság. Az állatkertnek új lakója van, a hódok birtokba vették a nagyobb medencéjüket, a nőstény koalának pedig hímet hoztak Ausztráliából (szigorúan fajfenntartási szándékkal). Már nem érdekel a libanoni mészárlás, a koala nincs egyedül, ami jó.
De kapcsoljunk is gyorsan, mert még megtudjuk milyen is a való világ. Szerencsére panel…-re néző kertes házban nőttem fel és gyakran tömegközlekedek így tudok róla egysmást. Ötös csatorna ATV –„a kormánynak nincs programja, Orbán Viktor maga az ördög, az alkotmánykocepció meg a pokol amiben az ördög majd jól érzi magát”. Kapcs. Hatos csatorna Hír tv – „a szocialisták irányítják a nyugati sajtót, az új adórendszer mindenkinek jó, ha nem akkor majd jó lesz, hajrá Magyarország, hajrá magyarok! (VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR…). Kapcs.
Végre. A Discoveryn Bear Grylls bemutatja a túlélés törvényeit. Ez baromi jó: medvaszart, teveherét, fűt, fát, bogarat mindent megeszik. Na ő 100% Paleolit, nem a Szendi Gábor (persze…mák és glutén mentes liszt). Ettől meg is jött az étvágyam. Jobban kívánom az ételt, amikor valaki nélkülöz. Azért mégse vagyok teljesen elégedett Bearrel, kíváncsi lennék túlélné-e a 28-as villamoson való utazást végállomástól-végállomásig. Szinte látom magam előtt, ahogy kiadja az instrukciókat „kerüljük a szemkontaktust, a kínai piac közelében ne ebédeljünk, és soha, de soha ne válaszolj a kérdésre – hogy mennyi az idő?”. Kapcs.
TV2 Bajnokok Ligája, a Hajdú közvetít úgyhogy baj nem lehet. Remek hallgatni a meccset, Christiano Ronaldo lő…kapufa – az élő képen sajnos még csak nekifut a labdának. Közben azon gondolkodom, hogy milyen nehéz lehet szakértőt találni egy focimeccshez. Az mégiscsak jó ha focizott, és ismert is volt, de azért tudjon beszélni. Háát…tényleg nehéz, de a Vincze Ottó nem is olyan kegyetlenül kurvára rossz, mondjuk „nem egy Urbán Flóri” ;). Kapcs.
National Geographic, Cesar Millan kutyát nevel. Kapcs. Life Network, a szuperdada gyereket nevel. Hm…kísértetiesen hasonló a két műsor. Kapcs. AXN-en Dr. House. Talán már a harmadik évad. Kapcs. Music TV. Kapcs. VIVA TV.  – Zenét nem hallottam, de legalább tudom, hogy a Playboy villa lakói meglepőmód agyonplasztikázott de legalább nem okos kurvák és valakinek tényleg az a problémája, hogy kék BMW-t és nem ezüstmetál cabrio Mercedest kapott a 16. szülinapjára. Kapcs. Nézzük a COOL TV-t. Helyszínelők, egy picit hasonlítanak a Cobra 11-re (Körzetük az Autobahn, a tempójuk halálos) mert minden ügyet lenyúlnak, még akkor is ha csak egy DNS tesztet kéne elvégezniük. Egy Berlini házban történt egy gyilkosság, a ház előtt álló autó két éve utazott az m9-es autópályán 10 kilométert matrica nélkül…Átvesszük az ügyet, autópályaPolicei! Szerintem itt is- ott is rendezni kéne a hatásköröket. Mostmár viszont elég mára, a doboz úgyse megy el…KIKAPCS!!!
Talán a már a TV-maci is máshogy fekszik, megértem ha elege lett. A TV- bocsok jötte után a panel összement, a számlákat fizetni a bocsokat meg etetni kellett. A törpétől elhidegült, nemhogy egy ágyban aludni, de mégcsak egy házban élni se tudott már vele..."a bocsoknak is jobb így"- ekkor még békében váltak el. Vonzotta a nyugat és fényűzés világa, a producer és a manager meg győzködte, hogy a nézettség az úr, a távkapcsoló és a döntés úgyis a néző kezében van - így hát eladta magát. Kapott érte ruhát, autót, érintőképes telefont, plazma tévét, kvarcórát, beszélgetős műsort és félévente egy cikket a Blikkben. Azt mondja boldog... 
Azért néha még álmatlanul forgolódik és a kiállhatatlan szomszédok, vékony falak, kis szobák és a viták ellenére még olykor hiányzik neki a bocsoktól nyüzsgő panel.
Jóéjszakát Gyerekek!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyekk.blog.hu/api/trackback/id/tr42690081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna (Cara)mba 2011.03.01. 08:47:17

Jóóó!

Hozzászólás: ehhez csak ennyi: :DDDDDD

M.C.Escher · http://nyekk.blog.hu/ 2011.03.01. 17:19:23

@Donna (Cara)mba: Nincs egy csatorna felől se hiányérzet? :)

Donna (Cara)mba 2011.03.01. 22:32:31

@M.C.Escher: Nem nézek sajnos soha tévét:(

Teljesen leszoktam róla.
Persze, kritikákat olvasok tévé műsorokról itt a neten, de nézni már magam sem emlékszem, mikor néztem utoljára...

Azt hiszem, már úgy járnék, mint a tév elé helyezett kutya: csak bámulnám a színek kavargását, érzékelnk valami mozgás - és semmi több:)

De azért megerőltetem az agyam, hátha....

Donna (Cara)mba 2011.03.01. 22:34:53

@M.C.Escher:
M1? Van ilyen egyáltalán?
Vagy a Duna?

Inkább segíts...:)
süti beállítások módosítása